Associació de Veïns i Amics de Calella de Palafrugell

caenfrdeitjaptrues

Neteja del fons marí al Port Pelegrí de Calella i a la platja de Llafranc

El proper dissabte, 16 de setembre, es tornarà a desenvolupar una neteja del fons marí al Port Pelegrí de Calella de Palafrugell i, paral·lelament, també es se’n farà una al litoral de Llafranc.

L’activitat està organitzada des de l’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Palafrugell i compta amb la col•laboració de les empreses Poseidon Nemrod Diving (Port Pelegrí) a Calella i Barracuda Diving Center a Llafranc.

La previsió d’enguany és que els participants iniciïn l’activitat a les 10 del matí amb la immersió a les platges i al llarg de la jornada matinal els submarinistes retirin els residus classificant-los per tipologies. A partir de les 11 del matí està previst pesar els residus recollits i també, a la mateixa hora, començarà la neteja amb caiac de la badia de Llafranc (a càrrec de Tourist Service).

L’any passat hi van participar 13 voluntaris (6 al Port Pelegrí i 7 a Llafranc) els quals van recollir en total 25 quilos de residus. Cal destacar que els participants van trobar un fons marí molt net.

Tal i com és habitual, un cop finalitzada la temporada turística, a mitjans del mes de setembre, s’organitzen aquestes activitats amb l’objectiu de conscienciar la gent de la importància conservar l'ecosistema marí i evitar abocar residus al mar.Neteja fons marí web