Associació de Veïns i Amics de Calella de Palafrugell

caenfrdeitjaptrues

6.000 passatgers al Julivia Bus i més de 2.500 al Julivia Boat és el balanç del transport turístic palafrugellenc d’aquest estiu

L’Ajuntament de Palafrugell fa un balanç de la temporada 2017 dels serveis del Julivia Bus & Boat molt positiu i espera que l’any vinent se segueixin augmentant les vendes i el nombre de passatgers.

Segons el regidor de Promoció Econòmica, Albert Gómez “les dues propostes, Bus i Boat, ja s’han consolidat com una bona alternativa sostenible, i al mateix temps, permet a l’usuari viure una experiència única gràcies al paisatge del nostre territori”.

Pel que fa al Julivia Boat, han estat un total de 2.610 persones les que han utilitzat aquest servei en el seu primer any com a prova pilot i que, per tant, es pretén repetir l’any vinent.

Després de valorar les seves possibilitats d’èxit per l’alta demanda d’usuaris de les oficines de turisme, i amb el suport de l’Associació Turística de Palafrugell, aquest 2017 es va decidir iniciar el servei, sent una nova modalitat de transport, aquest cop amb vaixell.

Durant les mateixes dates de servei que el Julivia Bus, el Julivia Boat permetia recórrer el litoral del municipi de Palafrugell des d’una altra perspectiva, menys accessible per la majoria que la terrestre. Un nou recurs turístic, pensat tant per locals com per visitants.

El Julivia Boat realitzava sis trajectes entre la platja Port Pelegrí de Calella i la platja de Tamariu, tres en un sentit i tres en un altre.

Els tiquets es podien adquirir al mateix vaixell o, de manera anticipada, per un portal de vendes online, mitjà que ha utilitzat un 21,3% dels compradors.

En la temporada durant la qual ha estat en servei el Julivia Boat, malauradament les condicions marítimes han estat desfavorables sovint: dels 67 dies de servei, 16 no s’ha pogut sortir en tot el dia. I del total de 402 trajectes programats en aquests 67 dies, 124 s’han hagut de cancel•lar (un 30%).

D’altra banda, el Julivia Bus aquest estiu 2017 ha comptat amb un total de 6.000 passatgers, un 9,05% més que l’any passat (5.502 passatgers). D’altra banda, pel que fa a la recaptació per la venda de tiquets, aquesta també ha augmentat un 11,33 % en relació a l’any passat.

El Julivia Bus va néixer fa 4 anys amb la intenció de ser una opció de mobilitat sostenible per recórrer diferents punts del municipi de Palafrugell als quals no arriba cap altra mena de transport públic i amb una vessant turística pel fet que passa i s’atura als principals llocs d’interès del municipi (Cap de Sant Sebastià, Jardins de Cap Roig...). Per tant, és un servei pensat per ser utilitzat tant com per visitants del municipi com per la població local.

En el seu 4t any de funcionament, i del 7 de juliol a l’11 de setembre, el Julivia Bus ha repetit l’itinerari, els preus i els horaris de la darrera edició, la del 2016. 6 trajectes al dia i 16 parades, mantenint les mateixes tarifes de cada any.Julivia Boat web