Associació de Veïns i Amics de Calella de Palafrugell

caenfrdeitjaptrues

Jordi Capella i Pep Campi lideren l'inici de l'Euro Laser Màsters Cup

Dura jornada inaugural amb 18-20 nusos de garbí

Calella de Palafrugell, 5 d'abril, 2019.- Jornada inaugural amb condicions òptimes pels regatistes de l'Euro Laser Màsters Cup 2019 - XIII Trofeu Calella Palafrugell -Memorial 'Pitus' Jiménez. Un vent consolidat de garbí, de 18-20 nusos de pressió ha fet que la flota de Laser Standard i Laser Radial volessin pel mar de Calella de Palafrugell i poguessin realitzar cadascuna de les classes dues regates.

Les dures condicions pels regatistes, han fet que la classificació varies fins l’últim moment amb uns resultats per les dues primeres proves ajustats.

Laser Standard. Duel entre Capella i Doreste

A Laser Standard s’ha vist un autèntic duel entre el Apprenttice Jordi Capella, secretari espanyol de la classe Laser i el veterà Gran Màster Jose Luis Doreste, or olímpic de Finn a Seül, que han estat en tot moment  frec a frec al camp de regates.

Capella ha quedat primer en la primera regata i segon a la segona, sumant així tres punts. Doreste ha fet un tercer i un primer, el que el situa amb quatre punts, a un sol punt del líder.

El tercer classificat ha sigut l'alemany Roger Schulz, que s’ha classificat en un segon i un sisè, amb la qual cosa es classifica amb 8 punts, amb un cert avantatge respecte els seus rivals encapçalats per Wolfgang Gerz amb 11 punts, i els espanyols Carlos Martínez també amb 11 punts, Alfredo Vázquez amb 13 punts, Leandro Rosado amb 14 punts, empatat amb Javier Echavarri.

Radial. Triple empat

Classificació molt igualada en la classe Radial. Liderant provisionalment la classificació el Grand Master Pep Campi amb 6 punts, empatat amb el Màster Sebastien Baudier i el Grand Màster Oriol Cornudella.

Per darrere d'aquest trio dominant hi ha el Gran Master Max Hunt, amb 8 punts, seguit del Grand Great Màster Jean Philippe Galle, amb 10 punts i Enrique Arriola amb 13 punts

Dones

A la categoria ‘Women’ la basca Edurne Berrueta es troba en primera posició, seguida de la catalana Elena Saez, i l'alemanya Noack Ute.

Un emocionant i dur campionat, on demà queda tot per decidir. La previsió meteorològica pronostica un vent i clima similars als d’avui.