Associació de Veïns i Amics de Calella de Palafrugell

caenfrdeitjaptrues

ARRIBA EL FRED, I AMB ELL LA GAROINADA

Amb l’arribada del fred, torna La Garoinada. Aquesta campanya gastronòmica, que enguany celebrarà la seva 29a edició, és una de les més emblemàtiques i de major tradició de Catalunya. La Garoinada té lloc en ple hivern, durant les minves de gener, i fins al mes de març, quan el mar està tranquil i la garoina està en el seu millor moment. Així doncs, l’edició 2020 tindrà lloc del 17 de gener al 31 de març.


Aquest any hi participen tretze restaurants del municipi que oferiran un menú integrat per un entrant de garoines, un primer plat a triar entre un platillo amb carxofes o bé un plat alternatiu diferent en cada restaurant, unes postres de poma i cafè. Aquests menús aniran maridats amb vins del celler Espelt. El preu del menú variarà entre 40€ i 45€, depenent de l‘establiment.

A Calella, els restaurants participants són El Balcó de Calella i El Càntir. També hi participen Bellacosta, El Far, La Llagosta, Hotel Llafranc, el Llevant i la Terrassa del Terramar de Llafranc; el restaurant Es Portió de Tamariu, i l’Arc, La Casona, La Xicra i el Xadó de Palafrugell.


A banda, i com ja va sent habitual, s’han dissenyat diferents fórmules molt competitives per venir a passar un cap de setmana de Garoinada a Palafrugell que inclouen el menú i l’allotjament en algun dels hotels del municipi, a part de promocions amb preus especials entre setmana (de diumenge a dijous). Enguany aquesta opció es complementarà amb una activitat a escollir entre una sortida en vaixell d’època (el Rafael) o una excursió de senderisme, per conèixer l’entorn de la mà d’un expert del territori. A més, un talonari de tiquets permetrà visitar els diferents equipaments culturals del municipi (Fundació Josep Pla, Fundació Vila Casas Can Mario, Museu del Suro i Jardí Botànic de Cap Roig), un tiquet per a la piscina municipal i un val de descompte per comprar a Vins i Licors Grau, patrocinador de la campanya.

garoinada 2020