Associació de Veïns i Amics de Calella de Palafrugell

caenfrdeitjaptrues

EurILCA Master 2024 XVI Trofeu Calella de Palafrugell - Memorial Pitus Jiménez

Brett Beyer i Monica Azón dominen la primera jornada dela regata.

Magnífic dia, amb vent de Garbí d'entre 8 i 13 nusos.

Calella de Palafrugell, 19 d'abril 2024.- Excel·lent inici de la competició. Després de la jornadad'ahir, on una forta tramuntana va castigar la costa d'aquesta part del litoral gironí, avui unformidable garbí ha permès realitzar les 3 proves previstes, on s'ha imposat l'australià Brett Beyera la classe ILCA7 i Monica Azón a ILCA6.

Espectacular parcipació amb 130 embarcacions competint, 79 embarcacions a ILCA6 i 51 aILCA7, que han omplert de gom a gom les platges de Calella de Palafrugell. Una participació derècord en aquest trofeu.

Igualtat a ILCA7

Ha estat una jornada de navegació fantàstica, on han gaudit tots els regatistes pel vent noble i fort que ha bufat. A la classe ILCA7 s'ha imposat en aquesta primera jornada, el veterà australià Brett Beyer, sumant 10 punts (4+5+1) per davant del jove italià Lorenzo Cerretelli, que ve arevalidar el títol aconseguit el passat any a Calella de Palafrugell. Només un punt separa tots dos regatistes. L'italià ha comptabilitzat 11 punts (1+6+4) i s'espera per a demà un duel interessantentre tots dos. El tercer en la disputa pel llocs de lideratge en aquesta classe és el regatista local del Club Vela Calella, Antoni Roig que suma 14 punts en aquesta primera jornada (5+3+6)empatat a punts amb José Luis Doreste (10 +1+3). El regatista que els segueix, amb 23 punts, és l'alemany Roger Shulz.

ILCA6, Azón domina de nou

Domini rellevant de Monica Azón, en aquesta que sembla la seva prova talismà. Avui ha signat dos primers i un tercer i es col·loca avançada en primera posició amb 5 punts (1+1+3). Darrere seu van els neerlandesos Willmar Groenendijk amb 16 punts 12+2+2), seguit del seu compatriotaFreek de Miranda amb 18 punts (5+5+8). El primer espanyol a la classificació de la primera jornada de la classe és Xavier Boluda, amb 28 punts (20+3+5).

Tres records emotius

Durant la festa de benvinguda, on es va convidar a tots els participants, el president del Club VelaCalella, el senyor Frank Keerl, va rendir un emotiu record a tres persones, que des de semprehan estat vinculades amb aquest trofeu i que malauradament ens han deixat: George Chapman,que va ser el Jutge Principal de la regata durant molts anys, Xavier Gramona, gran amant delsesports nàutics i que sempre recolzava la regata, aportant els seus vins i caves de renom universali Carlos Jané, motorista de resistència i regatista, assidu participant d´aquesta prova de Calellade Palafrugell, company i preparador de la regatista que més victòries absolutes ha aconseguiten aquest trofeu, Mònica Azón. Tots els presents van evocar aquestes tres persones, que els tindran sempre al record.