Associació de Veïns i Amics de Calella de Palafrugell

caenfrdeitjaptrues

30/08/19 SOPAR DEL SOCI

Tot seguit de la presentació del llibre “El fill de l’italià” s’ha celebrat el “sopar del soci” que cada any es celebra amb els socis de l’AVAC per acomiadar l’estiu. Va ser un èxit amb molts assistents.

Desprès del sopar es van rifar quadres donats pels artistes.

Bon estiu a hom!

Avac Transparent 150x300

24/08/19 SORT. SOBRE FOTOGRAFIA SUBAQUÀTICA

El dissabte 24 d'Agost a les 9 del matí ens hem reunit un grup de gent al comandament del R. Carles Font Planella que ens ha conduit per sota de l'aigua a la platja del Canadell, per tal de fer bones fotos dels peixos que es troben en aquest indret. Ha sigut molt interessant.

Continuar llegint

30/08/19 PRESENTACIÓ DEL LLIBRE "EL FILL DE L'ITALIÀ"

A les 7 de la tarda es va realitzar la presentació del llibre “El fill de l’italià” del conegut escriptor Rafel Nadal.

La presentació va anar a càrrec de Guillem Terribas conegut llibreter i soci de l’AVAC.

La presidenta de l’AVAC ha fet una petita introducció i en Guillem i en Rafel han començat la tertúlia amb un públic assistent que ha estat nombrós.

Després de la tertúlia en Rafel Nadal ha signat els llibres a la gent que ho ha desitjat, mentre la gent prenia una copa de cava.

23/08/19 PRESENTACIÓ ASS. HISTORICAL DIVING SOCIETY

El Sr. Manuel Melchor va presentar una sèrie de fotos de busseig dels principis d'aquesta modalitat fins els nostres dies.

Una experiència única

Fa milers d'anys que el desig de conèixer els fons marins impulsa la humanitat a idear formes de respirar sota l'aigua i centenars, que podem rastrejar l'origen de les primeres escafandres.

Els prototips, els cascs i vestits, el proveïment d'aire i els complements que van servir de base a aquesta activitat, han canviat relativament poc en la seva concepció, encara que molt en seguretat i en l'ús de nous materials tècnics.

Va començar a principis del segle XX, primer per ajudar a les embarcacions que naufragaven o que necessitaven ser reparades dintre de l'aigua.

Més tard, va esdevenir un esport per fer pesca submarina i al final del nostre temps ha esdevingut per fotografiar i admirar el món subaquàtic.

Va ser molt interessant i vam conèixer els pioner en aquesta modalitat.

Continuar llegint